top of page
robert-collins-tvc5imO5pXk-unsplash.jpg

Op zich is er niets mis met perfectionisme. Kwaliteit nastreven is niet verkeerd. Tenzij die kwaliteit altijd en in iedere situatie hoog moet zijn. Dan beheerst het ‘moeten’ het hele denken, voelen en handelen.

​

Perfectionismecoaching kan helpen om opnieuw meer evenwicht en zelfvertrouwen te krijgen.

​

In mijn praktijk maak ik gebruik van verschillende technieken.

​

De basis is steeds de OCP-methodiek, zoals die ontwikkeld werd door Marcel Hendrickx. OCP staat voor Ontwikkelingsgericht Coachen van Perfectionisme. Hierin wordt gewerkt met de verschillende delen die een persoon aansturen. Als perfectionismecoach heb ik me ertoe verbonden om de gedragscode van de Beroepsvereniging voor perfectionismecoaches te respecteren. Je kan deze gedragscode terugvinden op hun website.

 

De talenten van het kind/de jongere zijn een onschatbare voedingsbodem voor het geloven in zichzelf. Deze (on)gekende talenten krijgen een prominente rol in het coaching traject. 

​

Aanvullend nodig ik regelmatig uit om creatief aan de slag te gaan, via werkvormen die rekening houden met de eigenheid van het kind of de jongere.

 

Waar mogelijk laat ik bovendien graag de kracht van verhalen spreken. Boeken zijn als spiegels en ramen. Ze spiegelen de leefwereld van de lezer en roepen zo herkenning op. Of ze bieden net als ramen een blik op een nieuwe wereld.

Mijn werkwijze

Traject van perfectionismecoaching

1.
2.
3.
4.

Elk coachingtraject start met een intakegesprek met de ouder. De ouder krijgt vooraf een vragenlijst om in te vullen en bezorgt me deze voor het gesprek plaatsvindt.

 

Tijdens de intake is er dan tijd en ruimte om de antwoorden verder toe te lichten, te nuanceren of aan te vullen; zo krijg ik als coach een goed beeld van de situatie van het kind of de jongere en de precieze hulpvraag.

​

Een intakegesprek duurt ongeveer een uur.

 

De prijs van een intakegesprek bedraagt 65 euro.

bottom of page